Viimeaikaisissa kohtaamisissamme ja keskusteluissa on korostunut uudistumisen johtamisen kriittisyys, joka näyttäytyy hieman eri sävyissä yhteiskunnan eri sektoreilla. Vihreä siirtymä ei tapahdu ilman uudenlaista ajattelua ja toimintaa. Sote-muutos edellyttää yhtä lailla uusia tulokulmia sekä vanhojen toimintatapojen ja roolien mylläämistä. Toimintaympäristön muutokset ovat pakottaneet useat yritykset uudistamaan strategiaansa, toiset ovat tarttuneet muutosten tarjoamiin mahdollisuuksiin etupainotteisemmin.
Uudistumisen ja sen johtamisen edellytyksiä pohtiessa mieleen tulivat Global Optimismin perustajan Christiana Figueresin sanat:
”Timely decarbonisation is possible only by stubborn optimism, thorough alignment of values and radical collaboration.”
Nämä elementit – sitkeä optimismi, arvojen syvällinen yhteensovittaminen ja radikaali yhteistyö – ovat keskeisiä muussakin uudistamisessa kuin ilmastokriisin kesyttämisessä. Pelkkä optimismi ei riitä, sitkeyttä tarvitaan myös siihen yhdistettynä. Yhteisen suunnan, merkityksen ja sitoutumisen perustana toimivat arvot, joiden ympärillä on tärkeää käydä avointa dialogia, myös sidosryhmien kanssa. Radikaali yhteistyö on herkullinen sanapari, jossa on todella uudistumisenergiaa. Mitä kaikkea se voikaan tarkoittaa käytännössä?
Uudistumisen avaintiimien coaching voi olla avuksi edellä mainittujen uudistumisen edellytysten ylläpitämisessä ja vahvistamisessa. Uudistumisen haasteiden edessä coaching auttaa myös luomaan uudenlaista ajattelua ja jäsentämään sitä vision suuntaisesti. Yhtä lailla uudistumisen johtajat löytävät coachingista itselleen tilan, jossa voivat reflektoida uudistumisen aaltojen nostattamia teemoja luottamuksellisesti sekä fiksua ja kestävää eteenpäin menoa tukien.
Lue täältä lisää coachingista ja siitä, miten se voi auttaa sinua tai teitä uudistumaan.
Kerromme mielellämme lisää coachingin hyödyistä - otathan siis rohkeasti yhteyttä!
- Rea Klingberg